Bookmark and Share
Terug

Adres: Waversesteenweg 490, 1040 Etterbeek
Aantal appartementen: 8

Interesse? neem contact met ons op
De opening van het huis “Entre Voisins” betekende in 2004 de vuurdoop voor Abbeyfield Belgium. Het project, uitgedacht door een groep mensen, heeft het daglicht kunnen zien dankzij de inzet en het doorzettingsvermogen van de Gemeente Etterbeek (Xavier Leroy en Françoise Bertiaux ).

Drie kleine huizen waarvan de Gemeente Etterbeek de eigenaar was, zijn volledig gerenoveerd en werden samengevoegd tot één huis met lift.

De vzw «Entre Voisins» heeft het huis in erfpacht. Het ruim opgezet en licht pand is verdeeld in 8 kleine appartementen van elk ongeveer 45m². Ieder appartement beschikt over een woonkamer, een kitchenette, een slaapkamer en een badkamer. In de collectieve ruimtes kan men de gezelligheid opzoeken en komt het gemeenschaps gevoel tot uiting: er is een grote ingebouwde keuken, een eetkamer, een zitkamer, een logeerkamer, een wasruimte, een tuin.

Het huis «Entre voisins» is gunstig gelegen op een steenworp van het Jourdanplein en grenzend aan de Europese wijk. Er is voldoende openbaar vervoer in de nabije omgeving. Het huis ligt midden tussen de winkelgebieden van La Chasse en het Jourdanplein. Ook voor culturele activiteiten staat het huis zeer centraal in Brussel.

En dat terwijl het huis zelf een oase van rust is temidden van openbaar groen. Er is natuurlijk de tuin bij het huis, maar ook het rustgevende Felix Hap-park ligt slechts op 50 meter afstand. Iets verderop, op 300 meter, kan je wandelen door het prachtige Leopold-park. Dit geeft uitzicht op het Natuurhistorisch museum en het Europees Parlement. Loop je nog iets verder, dan kom je bij het Jubelpark met zijn verschillende musea.

De huidige leeftijdsvork van de bewoners is 65 tot 82 jaar. Twee keer per week nuttigen de bewoners samen gezellig de maaltijd. Ieder bereidt op zijn beurt de maaltijd voor. De bewoners vergaderen één keer per maand om het functioneren van het huis op plezierige wijze te regelen en beslissingen te nemen. Hierbij staat het welzijn van alle bewoners voorop.

Alle bewoners nemen naar bekwaamheid en vermogen deel aan de taken van het huis en de vzw: tuinonderhoud, boekhouding, opvolging van het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes, etc. Naast deze gemeenschappelijke activiteiten ontmoeten de bewoners elkaar natuurlijk vaak op informele wijze. Ze dragen er evenwel zorg voor het privé-leven van een ieder te respecteren.

Gegeven de centrale ligging in Brussel en gegeven het feit dat «Entre Voisins» de allereerste woongroep voor senioren in België was, zet het huis zich ook in voor de promotie van het Abbeyfield project en huisvest «Entre Voisins» het hoofdkantoor van Abbeyfield Belgium.

De Raad van Bestuur bestaat uit 7 personen, waarvan 3 bewoners.
Bezoekers, uit België of zelfs van over de grenzen, zijn altijd welkom. Ze zullen goed ontvangen worden en krijgen dan uitleg over het project. 
Bent u geïnteresseerd om het te bezoeken – om kennis te maken – om er eventueel te gaan wonen?

 
Contact: Abbeyfield Belgium : 

Alexandra de Theux: 0489 188 808   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Séverine Laneau: 0495 87 34 21  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Abbeyfield Entre Voisins
Waversesteenweg 490,
1040 Brussel