Bookmark and Share
Terug

Adres: Briljantstraat 27, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Aantal appartementen: 8
 
Interesse? neem contact met ons op

Gesprekken tussen de Gemeente Watermaal-Bosvoorde en Abbeyfield hebben in de lente 2009 geleid tot de opening van het tweede Abbeyfieldhuis in Brussel, Watermaal-Bosvoorde, het huis “Le Martin-Pêcheur”. De Gemeente is zowel de initiatiefnemer als de eigenaar van het pand.
De wijk, gelegen tussen het Keymplein en het Park van Heronniere is groen, ruim opgezet en geniet van een goede infrastructuur: zowel kleine winkels als grotere supermarkten, er is voldoende openbaar vervoer (buslijnen 95, 41 en 17, metrostation Beaulieu).
In de buurt van het huis ligt een spoorweg (lijn Brussel-Namen) en het station van Watermaal-Bosvoorde. Het huis ligt vlakbij het Cultureel Centrum Paul Delvaux (films en theater, ...) en de openbare bibliotheek. Iedere persoon die van wandelen houdt, kan in de buurt zijn hart ophalen.

Het huis heeft een laag energieverbruik: er is een hele goede warmte isolatie, het regenwater wordt gebruikt en er liggen zonnepanelen op het dak.

Het huis is verdeeld in negen appartementen met lift. Elk appartement beschikt over een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer. De oppervlakte varieert van 40 tot 45 m², met of zonder terras.
De gemeenschappelijke ruimtes zijn zeer ruim. Ze beslaan de gehele beneden verdieping en een deel van de eerste verdieping. Op de beneden verdieping bevinden zich de keuken, de woon- en eetkamer en de wasruimte. De logeerkamer en een badkamer met ligbad liggen op de eerste verdieping.
Het huis heeft uizicht op een groene ruimte. Er is een tuin met een serre en iets verder werd een moestuin aangelegd.

Er zijn momenteel acht bewoners. Er wonen 5 vrouwen en 3 mannen van verschillende generaties, van babyboomers tot tachtig-jarigen. Wij hechten veel waarde aan deze mengeling van geslacht en leeftijden.

Hierna een lijst van activiteiten die wij gezamenlijk ondernemen:
  • 5 keer per week samen koken en eten (van maandag tot en met vrijdagavond);
  • tuinieren
  • eigen bibliotheek en filmverzameling
  • filmavonden
  • yogalessen
  • familiebijeenkomsten, verjaardagen vieren...
We organiseren om de twee weken een bewonersvergadering om de belangrijke beslissingen te nemen. Elke drie maanden wordt er een coördinator/-trice gekozen die als PR optreedt. De andere gemeenschappelijke taken worden verdeeld onder de bewoners. Het gaat hier bv om het beheer van de voorraad levensmiddelen, de zorg over het afval en het grofvuil, de externe relaties, de administratie rond de vergaderingen, het animeren van de vergaderingen, de contacten met de Gemeente of met de hulp in de huishouding...

Twee van de bewoners hebben zitting in de Raad van Bestuur van de VZW Maison Abbeyfield “Le Martin-Pecheur”

Bent u geïnteresseerd om het te bezoeken – om kennis te maken – om er eventueel te gaan wonen? 


Contact:
Alexandra de Theux: 0489 188 808   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Séverine Laneau: 0495 87 34 21    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Adres:
Abbeyfield « Le Martin-Pêcheur » vzw
Briljantstraat 27,
1170 Brussel.