Bookmark and Share
Terug

 

Adres: Rue des Brasseurs 170, 5000 Namen
Aantal appartementen: 8

Het Abbeyfieldhuis in Namen (vzw “Le Tour de Table”) is gelegen in de Rue des Brasseurs. Het huis staat in het oude stadscentrum in een oude brouwerij die eigendom is van de Regie der Gebouwen van de stad Namen. De vzw «Le Tour de Table» huurt het huis. De stichting van het huis is tot stand gekomen door de samenwerking tussen een aantal lokale intiatiefnemers en de stad Namen. Minister Antoine van het Waalse Gewest was bij de feestelijke opening aanwezig.

Het huis is rustig en veilig gelegen. In de nabije omgeving is een winkelgebied en zijn voldoende openbare vervoervoorzieningen. Ook op cultureel gebied kunt u uw hart ophalen, want Namen is zeer actief op dat gebied: theater, musea, bioscopen, lezingen, concerten, enz.

Het huis beschikt over een lift, een kleine tuin en 8 appartementen. Ieder appartement beslaat ongeveer 38m² en beschikt over een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer.

De gemeenschappelijke ruimtes bevatten de keuken, een wasruimte, de woonkamer met TV, een atelier en bibliotheek.

De bewoners organiseren allerlei gezamenlijke activiteiten. Deze variëren van een paar keer per week samen eten, gezamelijke uitstappen, deelname aan lezingen georganiseerd door de U.T.A.N. (Université du Troisième Age Namur), het onthaal van kandidaten voor de studentenwoningen in het gebouw.

De bewoners en enkele leden van de Raad van Bestuur vergaderen wekelijks om de beslissingen te nemen aangaande het beheer van het huis.
Twee bewoners zijn lid van de Raad van Bestuur van de vzw “Le Tour de Table”.

Bent u geïnteresseerd om het huis te bezoeken – om kennis te maken – om er eventueel te gaan wonen?


Contact : Abbeyfield en Wallonie tel.  0483.46.22.91 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,